ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР КОНТАКТ/ЛОКАЦИЈА
 
Твининг Програма
Регистар на субјекти на надзор и инспекциски извештаи
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
 
ЗА ДИЖС
 
...
Прочитај повеќе
 
 
ЗАКОНИ
 
Закон за инспекциски надзор во животната средина / Ligj i mbikqyrjes së inspektimit mjedisor
...
Lista za proverka_Zakon za zastita od bucava vo zivotna sredina_v2
...
Finalen draft_Lista za proverka_ZUPOP_DIZS
...
Lista za proverka_Zakon za GMO_DIZS_v1
...
 
ДИЖС ИЗВЕШТАИ
 
ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТА НА ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРAТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ПЕРИОДОТ ЈУЛИ-ДЕКЕМВРИ 2021 ГОДИНА | Date: 14.2.2022
...
Годишен План за работа на ДИЖС за 2022 година | Date: 20.12.2021
...
Годишен план за спречување корупција во ДИЖС за 2021 | Date: 21.9.2021
...
ПРВ ШЕСТЕМЕСЕЧЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА ДИЖС, ПЕРИОД ЈАНУАРИ-ЈУНИ 2021 | Date: 25.8.2021
...
 
 
МЕДИА
 
Државен Инспекторат за Животна Средина на Република Македонија - Медиа Центар.
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
(ВИДЕО) Акциска контрола на 100 отпади, во повеќе од половината утврдени неправилности
17.2.2022

(ВИДЕО)

Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...