ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и Активности
 
12.03.2020 | ДИЖС презема превентивни мерки за заштита од Корона вирусот

Државниот Инспекторат за животна средина, согласно новонастаната ситуација со корона вирусот во нашата земја, спроведува превентивна мерка за избегнување физичко присуство во просториите на Државниот Инспекторат за животна средина во Скопје и канцелариите во Тетово, Гостивар, Охрид, Битола, Прилеп, Гевгелија, Струмица, Кавадарци, Штип и Пробиштип. Тоа е во согласност со вонредните мерки што ги воведе Владата на РСМ за период од 14 дена. 

Во таа насока, препорачуваме  да се сведат на минимум сите состаноци и да намалат сите директни контакти и воедно апелираме до сите корисници на услуги и информации од Инспекторатот  да не доаѓаат во просториите на ДИЖС туку да се обратат телефонски  на: 02 3220 187 или на некој од подолу наведените контакт телефони/мејлови...
Инспекциските надзори се одвиваст тековно согласно Годишниот и Месечните Планови за работа на ДИЖС за 2020 година. Инспекторатот по завршување на работното време 8.30-16.30 е во т.н пасивно дежурство на територијата на целата држава...

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
ДИЖС презема превентивни мерки за заштита од Корона вирусот
12.03.2020

Засилени проверки и контрола на отпадот што влегува во државата
30.01.2020

Со цел поголема безбедност и заштита на здравјето на граѓаните, а во ...

Вонреден инспекциски надзор во ОХИС
29.01.2020

Вонреден инспекциски надзор во ОХИС

...

АД "ОХИС" збирна информација
16.12.2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  ...

Соопштени до медиумите - Демант
03.12.2019

Информација за медиуми