ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР КОНТАКТ/ЛОКАЦИЈА
 
Твининг Програма
Регистар на субјекти на надзор и инспекциски извештаи
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
 
ИЗВЕШТАИ
 
 
 
10.2.2015 | ДЗИС - Годишен извештај, 2014
Годишен извештај за извршен инспекциски надзор и спроведувањето на мерките за заштита на животната средина, природата и водите за 2014 година
 
 
12.12.2019 | Информација за вонреден инспекциски надзор извршен во ТИТАН Цементарница Усје АД Скопje на ден 12.12.2019г. во врска со употребата на алтернативни горива RDF
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ
 
 
04.12.2019 | ОХИС збирна информација
 
 
04.12.2019 | PRESS Kompleks ekoincident
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130-2 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ 05.11.2019
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130-2 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ 06.11.2019
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130-2 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ 07.11.2019
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130-5 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ 08.11.2019
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130-6 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ 11.11.2019
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130-7 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ 12.11.2019
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130-9 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ 14.11.2019
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130-10 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ 15-27.11.2019
 
 
16.12.2019 | Бр. 1130-11 Известување Кабинет на Претседател на ВРСМ 28.11-04.12.2019
 
 
16.12.2019 | СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИТЕ - ДЕМАНТ
 
 
28.1.2020 | -Кодекс за административни службеници
 
 
28.1.2020 | -Етички кодекс на Инспекторите
 
 
07.2.2020 | Информаиција до јавните медиуми за Еко Клуб ДОО Битола
 
 
14.2.2020 | Информација за спроведени инспекциски надзори во ПЗУ Диамед Македонија, Скопје и ПЗУ РЕ-Медика, Скопје
 
 
14.2.2020 | Известување за извоз на опасен отпад од Охис и вонреден инспекциски надзор со увоз на отпад за цементарница УСЈЕ, Скопје
 
 
17.7.2020 | ИНФОРМАЦИЈА ЗА ИЗВРШЕН УВИД НА МЕСТОТО НА ЗАГАДУВАЊЕ НА Р. ВАРДАР
 
 
02.9.2020 | Инфо Ретровирус Македонија
 
 
20.2.2020 | Godisen Izvestaj za DIZS-2019
 
 
02.9.2020 | Годишен план за работа на Државен Инспекторат за Животна Средина за 2020 година
 
 
03.9.2020 | ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТА НА ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРAТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ПЕРИОДОТ ЈАНУАРИ-ЈУНИ 2020 ГОДИНА
 
 
05.1.2021 | Godisen Plan za rabota na DIZS-2021
 
 
12.1.2021 | Годишен извештај-2020 ДИЖС
 
 
02.3.2021 | ВТОР ШЕСТМЕСЕЧЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА ДИЖС ВО 2020 ГОДИНА (ЈУЛИ-ДЕКЕМВРИ)
 
 
15.3.2021 | ФИНАНСИСКИ ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТА НА ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА 2020 ГОДИНА
 
 
25.8.2021 | ПРВ ШЕСТЕМЕСЕЧЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА ДИЖС, ПЕРИОД ЈАНУАРИ-ЈУНИ 2021
 
 
21.9.2021 | Годишен план за спречување корупција во ДИЖС за 2021
 
 
20.12.2021 | Годишен План за работа на ДИЖС за 2022 година
 
 
14.2.2022 | ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТА НА ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРAТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ПЕРИОДОТ ЈУЛИ-ДЕКЕМВРИ 2021 ГОДИНА
 
 
05.7.2022 | Годишен План за спречување и борба против корупцијата во ДИЖС за 2022 година
 
 
29.7.2022 | ПРВ ШЕСТМЕСЕЧЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА ДИЖС ЈАНУАРИ-ЈУНИ 2022
 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
(ВИДЕО) Акциска контрола на 100 отпади, во повеќе од половината утврдени неправилности
17.2.2022

(ВИДЕО)

Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...