ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
04.09.2015 | Изработка на програма за обука. Подготовка на материјали за обука

Во периодот од 31ви август до 4ти септември 2015 година, италијанскиот експерт, г-дин Romano Ruggeri и холандските експерти, г-дин Bram Segijn и г-ѓа Alena Groenen ja дефинираa програмата за обука која ќе се спроведува во останатите мисии во рамките на Твининг проектот наменети за обуки и започнаа со дефинирање и подготовка на материјали за обука кои ќе се користат во рамките на програмата за обука.

Со Постојаниот твининг советник и Постојаниот твининг советник од македонска страна беа дискутирани деталниот план за работа, структурата на резултатите кои треба да бидат подготвени, потребните и достапните информации, како и можните главни области на преклопување / интеракција / заеднички активности за обука и експерти од сличните проекти.

Предложената програма за обука беше презентирана и за неа се дискутираше со координаторот за обуки во областа на животната средина од ЗЕЛС како и со локалните овластени инспектори за животна средина. Исто така, беа разменети информации и со претставници на проектот од техничка помош "Зајакнување на капацитетите за имплементација на законодавството за животна средина на локално ниво", со цел воспоставување на основа за координација на програмите за обука во двата проекта.

Документи:

1_3_2_Agenda.doc

Програма за обука за инспекција (септември)

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Државните инспектори за животна средина на стручен колегиум за поефективни надзори
22.02.2021

На првиот стручен колегиум во 2021 година, инспекторите договорија постапки и правила со цел надз ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Заштитата на животната средина во гигантот РЕК Осломеј на самите маргини
10.02.2021

На 9-ти февруари, Државниот инспекторат за животна средина изврши редовен надзор во термоцентрала ...