ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ИНСПЕКЦИСКИ АКТИ КОНТАКТ/ЛОКАЦИЈА
 
ДИЖС
Неделни извештаи за инспекциски надзори на ДИЖС
Регистар на субјекти на надзор и инспекциски извештаи
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
17.9.2015 | Мисија 3.1.1: Анализа на постоечкиот систем за управување со процесот на работа (BPMS)

Во периодот помеѓу 14ти и 17ти септември, шпанските експерти,  г-дин José Francisco Alonso Picón и г-дин José Gil de Bernabé го поддржаа Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) при тестирање и планирање на активностите за целосна имплементација и одржување на системот за управување со процесот на работа (BPMS) анализирајќи го софтверот кој е во постапка на тестирање, а правејќи проценка на потенцијалните слаби точки и области за негово понатамошно развивање.

Беше финализиран извештајот за проценка и имплементција на системот за управување со процесот на работа во ДИЖС, вклучувајќи ја оценката на имплементација на акцискиот план и предлозите за подобрување (доколку е применливо) и одржување на истиот. 

Со Постојаниот твининг советник и Постојаниот твининг советник од македонска страна беа дискутирани клучните чекори за имплементација на BPMS системот кој ги поддржува инспекциските власти за животна средина во регионот Галиција (Шпанија), истакнувајќи ги добрите практики и научените лекции. Исто така беше одржан состанок и со ИТ експертите кои го дизајнираат  BPMS системот за ДИЖС.

Со Постојаниот твининг советник и Постојаниот твининг советник од македонска страна беа исто така дискутирани  и можните содржини за наредните мисии поврзани со BPMS системот на ДИЖС (мисиите 3.1.2- 3.1.4).

Документи:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2023 За унапредување на 4 (четири) административни службеници во Државниот инспекторат за животна средина
10.4.2023

Државниот инспекторат за животна средина, врз основа на член 48 став ( ...

ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 03/2022 За унапредување на 1 (еден) административен службеник
29.12.2022

Државниот инспекторат за животна средина, врз основа на член 48 став 4 од Законот за администрати ...

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 673/2022
21.12.2022
ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 2/2022 За унапредување на 1 (еден) административен службеник
15.12.2022

Државниот инспекторат за животна средина, врз основа на член 48 став 4 ...

ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2022 За унапредување на 4 (четири) административни службеници-инспектори
05.12.2022

Државниот инспекторат за животна средина, врз основа на член 48 став 4 ...

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 581/2022 за вработување на 1 државен службеник од група I, подгрупа I во Државен инспекторат за животна средина
26.11.2022