ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
22.01.2016 | Мисија 2.1.8: Контрола и санација на почва на високо загадени места (жешки точки)

Во периодот помеѓу 18ти и 21ви јануари, 2016 година, шпанскиот експерт г-дин Jesús Ángel Ocio и холандскиот експерт г-дин Co Molenaar подготвија препораки за политикатаи доставија соодветни корисни информации за загадување спречување, контрола и управување на контаминирани локалитети на почва и препораки кои се однесуваат на местата во ОХИС, кои се загадени со линдан и HCH (хексахлороцикокексан).

Првиот ден од нивната мисија се дискутираше за сегашната состојба и фокусот на работата на експертите за време на состанокот со Постојаниот твининг советник од македонска страна и со експерти од МЖСПП надлежни за контрола и санација на загадени места со перзистентни органски загадувачи (POPs’).

Покрај тоа, беше обезбеден ДВД со пример на проект за санација на високо загадени места со проблем сличен на случајот на местата на ОХИС.

Документи:

 

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Државните инспектори за животна средина на стручен колегиум за поефективни надзори
22.02.2021

На првиот стручен колегиум во 2021 година, инспекторите договорија постапки и правила со цел надз ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Заштитата на животната средина во гигантот РЕК Осломеј на самите маргини
10.02.2021

На 9-ти февруари, Државниот инспекторат за животна средина изврши редовен надзор во термоцентрала ...