ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
05.02.2016 | Мисија 2.1.7: Втора мисија за дополнителни алатки за поддршка на инпекторите

Во периодот помеѓу 1ви и 5ти фебруари, 2016 година, шпанскиот експерт г-дин Manuel Salgado и италијанскиот експерт г-дин Romano Ruggeri ја одржаа втората мисија за дополнителни алатки за поддршка на инспекторите изготвувајќи ги следните документи:

  • Завршна верзија на документот со предлози за индикатори на перформанси за оценување на работата на инспекторите и на Државниот инспекторат за животна средина.
  • Документ во кој се објаснува која е улогата што ДИЖС може да ја има како придонес за соодветно исполнување на обврските на ЕУ за известување поврзани со Севесо III, ИЕД и Европскиот регистер на испуштање и пренос на загадувачки материи, како и практични совети за да се игра таа улога.
  • Документ во кој се објаснуваат барањата за инспекцискиот систем во врска со прекугранична испорака на отпад (TFS), а можни чекори за реализација.

Со цел да се дискутира за статусот на транспонирање и имплементација на одредбите од директивата за прекугранична испорака на отпад, беа одржани состаноци со претставници на МЖСПП надлежни за управување со отпад и легислатива.

Документи:

 

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Државните инспектори за животна средина на стручен колегиум за поефективни надзори
22.02.2021

На првиот стручен колегиум во 2021 година, инспекторите договорија постапки и правила со цел надз ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Заштитата на животната средина во гигантот РЕК Осломеј на самите маргини
10.02.2021

На 9-ти февруари, Државниот инспекторат за животна средина изврши редовен надзор во термоцентрала ...