ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
18.04.2016 | 1.3.7: Обука 1 за вештини, мрежно работење и градење на тим

Во периодот од 11ти до 15ти април, 2016 година, холандските експерти г-дин Marc du Maine и г-дин Bram Segijn во рамките на мисијата 1.3.7, реализираа серија на обуки за подобрување на комуникациските вештини на инспекторите во два региона, за подобрување на тимската работа во ДИЖС и за дефинирање на обука за обучувачи за селектирана група инспектори кои подоцна ќе бидат обучувачи на останатите инспектори.

Во групите беа вклучени инспектори за животна средина на централно и локално ниво како и пишувачи на дозволи од Североисточниот, Источниот, Скопскиот и Полошкиот регион.

По завршување на подготвителните активности на 11ти април, беа реализирани обуките во периодот 12ти до 15ти април, поделени во следниве групи:

  • 12ти април: еднодневна обука за вештини за групата од Североисточниот и Источниот регион;
  • 13ти април: еднодневна обука за вештини за групата од Скопскиот и Полошкиот регион;
  • 14ти април: еднодневна обука за градење на тим за вработените и раководителите во ДИЖС;
  • 15ти април: полудневна  обука за обучувачи за клучните инспектори и финална оцена и подготовка на агенда и материјали за мисијата 1.3.8 за обуки.

Документите:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Државните инспектори за животна средина на стручен колегиум за поефективни надзори
22.02.2021

На првиот стручен колегиум во 2021 година, инспекторите договорија постапки и правила со цел надз ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Заштитата на животната средина во гигантот РЕК Осломеј на самите маргини
10.02.2021

На 9-ти февруари, Државниот инспекторат за животна средина изврши редовен надзор во термоцентрала ...