ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ИНСПЕКЦИСКИ АКТИ КОНТАКТ/ЛОКАЦИЈА
 
ДИЖС
Неделни извештаи за инспекциски надзори на ДИЖС
Регистар на субјекти на надзор и инспекциски извештаи
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
28.4.2016 | 3.1.3.a: Натамошна обука за софтверот ИРАМ за оценка на ризикот, и поврзаните препораки

Во периодот помеѓу 25 и 28 април 2016 година германскиот експерт г-дин Хорст Бутер одржа 2 различни обуки за запознавање со употребата на ИРАМ софтвер алатката за оценка на ризикот за инспектори во животната средина. По последните подготовки и разговори со координаторот на македонската ИРАМ алатка, г-дин Дурак Арифи на 25 април, беа одржани следните сесии:

  • Дводневна практична обука (26-27 април) на основната група во кој учествуваа неколку  инспектори од ДИЖС и локални овластените инспектори за животна средина. Оваа обука ја надополни почетната обука одржана до истите членови од основната група во ноември 2015 во рамките на мисијата 2.1.6.
  • Еднодневна воведна обука на инспекторите од ДИЖС, која ќе им овозможи да се најават и да се служат со ИРАМ софтвер алатката и со податоците соодветни за индустриските активности и истите да бидат проверени од нив. Можноста беше искористена за да се ажурира персоналот на ДИЖС за последниот развој на настаните во врска со спроведувањето на бизнис процес менаџмент системот на ДИЖС, и наредните проекти за соработка.

Материјали за обука поврзани со дискусиите и со практичните теми беа доставени до учесниците.

Препораки за следни чекори треба да се преземат со цел да се обезбеди употреба на веб апликација ИРАМ за проценка на ризикот во планирањето на инспекците во Македонија, исто така беа дискутирани.

Документи:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2023 За унапредување на 4 (четири) административни службеници во Државниот инспекторат за животна средина
10.4.2023

Државниот инспекторат за животна средина, врз основа на член 48 став ( ...

ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 03/2022 За унапредување на 1 (еден) административен службеник
29.12.2022

Државниот инспекторат за животна средина, врз основа на член 48 став 4 од Законот за администрати ...

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 673/2022
21.12.2022
ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 2/2022 За унапредување на 1 (еден) административен службеник
15.12.2022

Државниот инспекторат за животна средина, врз основа на член 48 став 4 ...

ИНТЕРЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2022 За унапредување на 4 (четири) административни службеници-инспектори
05.12.2022

Државниот инспекторат за животна средина, врз основа на член 48 став 4 ...

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 581/2022 за вработување на 1 државен службеник од група I, подгрупа I во Државен инспекторат за животна средина
26.11.2022