ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
13.05.2016 | 1.3.8: Обука 2 за вештини, мрежно работење и градење на тим

Во периодот помеѓу 9ти и 13ти мај, 2016 година, холандските експерти г-дин Marc du Maine и г-дин Bram Segijn, во рамките на мисијата 1.3.8, се реализираа серија на обуки за подобрување на комуникациските вештини на инспекторите од два региона, за подобрување на тимската работа помеѓу инспекторите од Државниот инспекторат за животна средина и пишувачите на дозволи, како и градење на капацитетите како обучувачи на селектирана група инспектори кои подоцна ќе станат обучувачи на другите инепсктори.

Во групите беа вклучени инспектори за животна средина на централно и локално ниво како и пишувачи на дозволи од Југоисточниот и Вардар регионот и  Југозападниот и  Пелагонија регионот.

По завршување на подготвителните активности на 09ти мај, во период од 4 дена (10ти до 13ти мај) беа реализирани обуките, поделени во следниве групи:

  • 10ти мај: еднодневна обука за вештини за групата од Југоисточниот регион и Вардар регионот .
  • 11ти мај: еднодневна обука за вештини за групата од Југозападниот регион и Пелагонија регионот.
  • 12ти мај: еднодневна обука за градење на тим за инспеккторите од ДИЖС и пишувачите на дозволи  која се заснова на дискусија за контрола и подобрување на перформансите на селектираните индустриски сектори .
  • 13ти мај: Обука за обучувачи за селектирана група на инспектори.

Обуката која се одржа во Гевгелија на 10ти мај, беше подготвена репортажа која се емитуваше на локалната ТВ Нова.

За време на мисијата исто така беше изработена агенда за мисијата 1.3.9.

Документи:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Надзор во РЕК Битола за намалување на загадувањето
25.02.2021

Државниот инспекторат за животна средина при надзорот извршен на 23-ти февруари ги утврди состојб ...

Државните инспектори за животна средина на стручен колегиум за поефективни надзори
22.02.2021

На првиот стручен колегиум во 2021 година, инспекторите договорија постапки и правила со цел надз ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Санација на депонијата Русино од март, надзорот ќе го врши Државниот инспекторат за животна средина
19.02.2021

На координативната средба иницирана од Инспекторатот за животна средина со Центарот за развој на ...

Заштитата на животната средина во гигантот РЕК Осломеј на самите маргини
10.02.2021

На 9-ти февруари, Државниот инспекторат за животна средина изврши редовен надзор во термоцентрала ...