ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР КОНТАКТ/ЛОКАЦИЈА
 
Твининг Програма
Регистар на субјекти на надзор и инспекциски извештаи
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
1.2.1 - Анализа на постоечките документи кои се користат од страна на надлежните инспектори за животна средина и на централно и на локално ниво, и нивна надградба
 
 
1.2.2 - Прва мисија за подготовка на нацрт прирачник и листа на проверка кои ги содржат сите соодветни главни теми на инспекција
 
 
1.2.3 -Втора мисија за подготовка на нацрт прирачник и листа на проверка кои ги содржат сите соодветни главни теми на инспекција;
 
 
1.2.4: Финална мисија за изработка на општо упатство за инспекција
 
 
1.2.5: Прва мисија за подготовка на листи за проверка за инспекција на отпад
 
 
1.2.6: Изработка на финална верзија на инспекциските листи на проверка и придружни материјали за инспекција на главните текови на отпад
 
 
1.2.7: Изработка на првите нацрт листи на податоци за главните индустриски активности
 
 
1.2.8: Изработка на финална верзија на листи на податоци за главните индустриски активности
 
 
1.2.9: Прва мисија за подготовка на упатства за инспекции на ИСКЗ/ИЕД инсталации
 
 
1.2.10: Втора и завршна мисија за подготовка на упатства за инспекции на ИСКЗ/ИЕД инсталации
 
 
1.2.11: Прв нацрт на информација за индустриските оператори. Образец за инспекциски извештај кој е јавно достапен. Стратегија за распространување и комуникација
 
 
1.2.12: Финална нацрт информација за индустриските оператори. Јавно достапен образец за извештај. Стратегија за дистрибуција на информациите и комуникација
 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
(ВИДЕО) Акциска контрола на 100 отпади, во повеќе од половината утврдени неправилности
17.2.2022

(ВИДЕО)

Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...