ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
2.2.1 - Преглед на постоечките подзаконски акти за годишните планови, извештаи и нивно подобрување
 
 
2.2.2: Предлози за усогласување на инспекциското планирање и известување со стандардите на ЕУ. Утврдување стандарди (бенчмаркс) на националното законодавство со тоа на ЕУ за RMCEI (препорачани минимални критериуми за инспекција во животната средина
 
 
2.2.3: Усогласување со минималните критериуми за инспекции согласно препораките на ЕУ (RMCEI), Регулативата за прекуграничен транспорт на отпад -TFS и Директивата за емисии во индустријата -IED, член 23
 
 
2.2.4: Изработка на програма за обуки наменета на практичната примена на критериумите на ЕУ за инспекција (RMCEI)
 
 
2.2.5: Обука за инспекциски циклус во животната средина (вклучува планирање и исвестување)
 
 
2.2.6: Обука за заеднички интегрирани инспекции во животната средина, за Североисточниот и Вардарскиот Регион
 
 
2.2.7: Обука за заеднички интегрирани инспекции во животната средина, за Североисточниот и Источен Регион
 
 
2.2.8: Обука за заеднички интегрирани инспекции во животната средина, за Југозападниот регион и Пелагонија регионот
 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
ДИЖС презема превентивни мерки за заштита од Корона вирусот
12.03.2020

Засилени проверки и контрола на отпадот што влегува во државата
30.01.2020

Со цел поголема безбедност и заштита на здравјето на граѓаните, а во ...

Вонреден инспекциски надзор во ОХИС
29.01.2020

Вонреден инспекциски надзор во ОХИС

...

АД "ОХИС" збирна информација
16.12.2019

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  ...

Соопштени до медиумите - Демант
03.12.2019

Информација за медиуми