ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
04.09.2015 | Изработка на програма за обука. Подготовка на материјали за обука

Во периодот од 31ви август до 4ти септември 2015 година, италијанскиот експерт, г-дин Romano Ruggeri и холандските експерти, г-дин Bram Segijn и г-ѓа Alena Groenen ja дефинираa програмата за обука која ќе се спроведува во останатите мисии во рамките на Твининг проектот наменети за обуки и започнаа со дефинирање и подготовка на материјали за обука кои ќе се користат во рамките на програмата за обука.

Со Постојаниот твининг советник и Постојаниот твининг советник од македонска страна беа дискутирани деталниот план за работа, структурата на резултатите кои треба да бидат подготвени, потребните и достапните информации, како и можните главни области на преклопување / интеракција / заеднички активности за обука и експерти од сличните проекти.

Предложената програма за обука беше презентирана и за неа се дискутираше со координаторот за обуки во областа на животната средина од ЗЕЛС како и со локалните овластени инспектори за животна средина. Исто така, беа разменети информации и со претставници на проектот од техничка помош "Зајакнување на капацитетите за имплементација на законодавството за животна средина на локално ниво", со цел воспоставување на основа за координација на програмите за обука во двата проекта.

Документи:

1_3_2_Agenda.doc

Програма за обука за инспекција (септември)

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Методите на една од двете лаборатории што мереа во Пејпар Мил не се прифатливи
16.01.2021

Државниот инспекторат за животна средина ја информира јавноста дека наредбата за забрана на корис ...

Државниот инспекторат за животна средина нареди Пејпар Мил да работи на плин
06.01.2021

По мерењата на емисиите од 30-ти декември 2020 година, повторно се утврди надминување на гранични ...

Акција на ДИЖС на опожарени стрништа во Кочанско
31.12.2020

Во акција на ден 30.12.2020 година, државен инспектор за животна средина и инспектор за земјоделс ...

Две лаборатории мереа загадување на оџакот во Пејпер Мил во присуство на инспектор
31.12.2020

Инспектори на Државниот инспекторат за животна средина, на ден 30.12.2020 година, извршија надзор ...

Државниот инспекторат за животна средина нема да дозволи Пејпер Мил да загадува
28.12.2020
Вонреден инспекциски надзор на депонијата во Визбегово по претставки од граѓани
24.12.2020

По претставки од граѓани, Државниот инспекторат за животна средина, на 23-ти декември, изврши вон ...