ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
21.03.2016 | 1.3.5: Обуки за индустриски процеси за Пелагонија регионот и Југозападниот регион и Вардар регионот и Југоисточниот регион

Во периодот помеѓу 14ти и 18ти март, 2016 година, шпанските експерти г-дин José Francisco Alonso Picón и г-дин Iñaki Bergareche во рамките на мисијата 1.3.5 одржаа две дводневни обуки, и тоа:

  • 15ти - 16ти март: обука во Битола за инспектори и пишувачи на дозволи од Пелагонија регионот и Југозападниот регион за секторите рудници и каменоломи и пиварници;
  • 17ти - 18ти март: обука во Демир Капија за инспектори и пишували на дозволи од Вардар регионот и Југоисточниот регион за секторите винарии и свињарски и живинарски фарми;

На обуката исто така земаа учество и оператори од соодветните сектори кои со своето учсетво и дискусии го споделија своето искуство. Групата ја сочинуваа инспектори за животна средина на централно и локално ниво, како и пишувачи на дозволи на локално ниво.

За секој од споменатите сектори беа презентирани податоци за вообичаените процеси на производство, влијанието врз животната средина, релевантната легислатива на ЕУ, најдобрите достапни техники (НДТ) за спречување на загадувањето, достапни референтни документи листи на податоци и листи на проверка изработени во рамките на овој Проект, БРЕФ документи) и барањата кои се однесуваат на само-мониторирање.

На 14 ти  март, се одвиваа последните подготовки за двете обуки.

Документи:

Информации за БРЕФ-овите и за НДТ:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
8.10...Винил Хлорид Мономерот безбедно пристигна во Германија
08.10.2020

8.10...Винил Хлорид Мономерот бе ...

Информација за Рудник САСА
26.09.2020

Архивски бр 02-сл.

Дата 25.09.2020 

& ...

Informatë për gjendjen momentale të punës se Inspektoratit Shtetëror të Mjedisit Jetësor
17.09.2020

Архивски бр  02-сл.

ИНФОРМАЦИЈА ЗА МОМЕНТНАТА СОСТОЈБА СО РАБОТЕЊЕТО НА ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА
16.09.2020

Архивски бр  02-сл.

Соопштение за јавноста во врска со истекување на јаловишен материјал од Рудник Саса во Каменичка река, Македонска Каменица
16.09.2020

Архивски бр.02-сл.

Информација за Охис
14.09.2020

Архивски бр.02-сл.

Дата: 14.0 ...