ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
18.04.2016 | 1.3.7: Обука 1 за вештини, мрежно работење и градење на тим

Во периодот од 11ти до 15ти април, 2016 година, холандските експерти г-дин Marc du Maine и г-дин Bram Segijn во рамките на мисијата 1.3.7, реализираа серија на обуки за подобрување на комуникациските вештини на инспекторите во два региона, за подобрување на тимската работа во ДИЖС и за дефинирање на обука за обучувачи за селектирана група инспектори кои подоцна ќе бидат обучувачи на останатите инспектори.

Во групите беа вклучени инспектори за животна средина на централно и локално ниво како и пишувачи на дозволи од Североисточниот, Источниот, Скопскиот и Полошкиот регион.

По завршување на подготвителните активности на 11ти април, беа реализирани обуките во периодот 12ти до 15ти април, поделени во следниве групи:

  • 12ти април: еднодневна обука за вештини за групата од Североисточниот и Источниот регион;
  • 13ти април: еднодневна обука за вештини за групата од Скопскиот и Полошкиот регион;
  • 14ти април: еднодневна обука за градење на тим за вработените и раководителите во ДИЖС;
  • 15ти април: полудневна  обука за обучувачи за клучните инспектори и финална оцена и подготовка на агенда и материјали за мисијата 1.3.8 за обуки.

Документите:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Методите на една од двете лаборатории што мереа во Пејпар Мил не се прифатливи
16.01.2021

Државниот инспекторат за животна средина ја информира јавноста дека наредбата за забрана на корис ...

Државниот инспекторат за животна средина нареди Пејпар Мил да работи на плин
06.01.2021

По мерењата на емисиите од 30-ти декември 2020 година, повторно се утврди надминување на гранични ...

Акција на ДИЖС на опожарени стрништа во Кочанско
31.12.2020

Во акција на ден 30.12.2020 година, државен инспектор за животна средина и инспектор за земјоделс ...

Две лаборатории мереа загадување на оџакот во Пејпер Мил во присуство на инспектор
31.12.2020

Инспектори на Државниот инспекторат за животна средина, на ден 30.12.2020 година, извршија надзор ...

Државниот инспекторат за животна средина нема да дозволи Пејпер Мил да загадува
28.12.2020
Вонреден инспекциски надзор на депонијата во Визбегово по претставки од граѓани
24.12.2020

По претставки од граѓани, Државниот инспекторат за животна средина, на 23-ти декември, изврши вон ...