ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
13.05.2016 | 1.3.8: Обука 2 за вештини, мрежно работење и градење на тим

Во периодот помеѓу 9ти и 13ти мај, 2016 година, холандските експерти г-дин Marc du Maine и г-дин Bram Segijn, во рамките на мисијата 1.3.8, се реализираа серија на обуки за подобрување на комуникациските вештини на инспекторите од два региона, за подобрување на тимската работа помеѓу инспекторите од Државниот инспекторат за животна средина и пишувачите на дозволи, како и градење на капацитетите како обучувачи на селектирана група инспектори кои подоцна ќе станат обучувачи на другите инепсктори.

Во групите беа вклучени инспектори за животна средина на централно и локално ниво како и пишувачи на дозволи од Југоисточниот и Вардар регионот и  Југозападниот и  Пелагонија регионот.

По завршување на подготвителните активности на 09ти мај, во период од 4 дена (10ти до 13ти мај) беа реализирани обуките, поделени во следниве групи:

  • 10ти мај: еднодневна обука за вештини за групата од Југоисточниот регион и Вардар регионот .
  • 11ти мај: еднодневна обука за вештини за групата од Југозападниот регион и Пелагонија регионот.
  • 12ти мај: еднодневна обука за градење на тим за инспеккторите од ДИЖС и пишувачите на дозволи  која се заснова на дискусија за контрола и подобрување на перформансите на селектираните индустриски сектори .
  • 13ти мај: Обука за обучувачи за селектирана група на инспектори.

Обуката која се одржа во Гевгелија на 10ти мај, беше подготвена репортажа која се емитуваше на локалната ТВ Нова.

За време на мисијата исто така беше изработена агенда за мисијата 1.3.9.

Документи:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Методите на една од двете лаборатории што мереа во Пејпар Мил не се прифатливи
16.01.2021

Државниот инспекторат за животна средина ја информира јавноста дека наредбата за забрана на корис ...

Државниот инспекторат за животна средина нареди Пејпар Мил да работи на плин
06.01.2021

По мерењата на емисиите од 30-ти декември 2020 година, повторно се утврди надминување на гранични ...

Акција на ДИЖС на опожарени стрништа во Кочанско
31.12.2020

Во акција на ден 30.12.2020 година, државен инспектор за животна средина и инспектор за земјоделс ...

Две лаборатории мереа загадување на оџакот во Пејпер Мил во присуство на инспектор
31.12.2020

Инспектори на Државниот инспекторат за животна средина, на ден 30.12.2020 година, извршија надзор ...

Државниот инспекторат за животна средина нема да дозволи Пејпер Мил да загадува
28.12.2020
Вонреден инспекциски надзор на депонијата во Визбегово по претставки од граѓани
24.12.2020

По претставки од граѓани, Државниот инспекторат за животна средина, на 23-ти декември, изврши вон ...