ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР КОНТАКТ/ЛОКАЦИЈА
 
Твининг Програма
Регистар на субјекти на надзор и инспекциски извештаи
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
17.9.2015 | Мисија 3.1.1: Анализа на постоечкиот систем за управување со процесот на работа (BPMS)

Во периодот помеѓу 14ти и 17ти септември, шпанските експерти,  г-дин José Francisco Alonso Picón и г-дин José Gil de Bernabé го поддржаа Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) при тестирање и планирање на активностите за целосна имплементација и одржување на системот за управување со процесот на работа (BPMS) анализирајќи го софтверот кој е во постапка на тестирање, а правејќи проценка на потенцијалните слаби точки и области за негово понатамошно развивање.

Беше финализиран извештајот за проценка и имплементција на системот за управување со процесот на работа во ДИЖС, вклучувајќи ја оценката на имплементација на акцискиот план и предлозите за подобрување (доколку е применливо) и одржување на истиот. 

Со Постојаниот твининг советник и Постојаниот твининг советник од македонска страна беа дискутирани клучните чекори за имплементација на BPMS системот кој ги поддржува инспекциските власти за животна средина во регионот Галиција (Шпанија), истакнувајќи ги добрите практики и научените лекции. Исто така беше одржан состанок и со ИТ експертите кои го дизајнираат  BPMS системот за ДИЖС.

Со Постојаниот твининг советник и Постојаниот твининг советник од македонска страна беа исто така дискутирани  и можните содржини за наредните мисии поврзани со BPMS системот на ДИЖС (мисиите 3.1.2- 3.1.4).

Документи:

 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
(ВИДЕО) Акциска контрола на 100 отпади, во повеќе од половината утврдени неправилности
17.2.2022

(ВИДЕО)

Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...