ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР КОНТАКТ/ЛОКАЦИЈА
 
Твининг Програма
Регистар на субјекти на надзор и инспекциски извештаи
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
 
Слободен пристап до информации од јавен карактер
 

Согласно обврските што произлегуваат од чл. 8 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (Сл. Весник на Република Македонија бр. 101/2019), имателот на информации-Инспекторат за Живтона Средина на Република Северна Македонија, за службено лице кое ќе посредува при остварувањето на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер, се определува:

ДАРКО БЛИНКОВ

ТЕЛ: +389 75404410,  Е-ПОШТА: d.blinkov@sei.gov.mk

 

Службено лице за Законот за заштита на укажувачи и Законот за младинско учество и младински политики и за Закон за заштита на лични податоци кај Законот за укажувачи и младите.

 

1. Листа на информации од јавен карактер

2. Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер

3. Барање за слободен пристап до информации

4. Образец за Жалба

5. Основни податоци за контакт со имателот на информацијата: назив, адреса, телефонски број, број на факс, е-маил адреса и адресата на интернет страницата:

Инспекторат за Животна Средина
Палата "Емануел Чучков", Ул.Павел Шатев бр.2, 5ти спрат  info@sei.gov.mk , www.sei.gov.mk.

6. Список на лица вработени кај имателот на информацијата со позиција, службен маил и службен телефон

7. Органограм за внатрешна организација

8. Годишен план за работа на ДИЖС (за год.2020) , (за год. 2021) , (за год 2022)

9. Годишен извештаи за работа на ДИЖС (јануари - јуни) , (јули-декември)

    (јули - декември2021)

10.Ревизорски извештаи

11. Финансиски биланс на состојба на ДИЖС

12. Приходи Расходи

13. Годишни извештаи за Слободен пристап до информации од јавен карактер (загодина 2019) . (за година2020) , (за година 2021)

14. Кодекс за административни службеници

15. Етички кодекс на Инспекторите 

16. Планирани набавки

17. Огласи

19. Реализирани договори


 

 
 
 
 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
(ВИДЕО) Акциска контрола на 100 отпади, во повеќе од половината утврдени неправилности
17.2.2022

(ВИДЕО)

Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...