ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Контакти/Локација
 

Oдговорни лица

 

Aна Петровска

В.Д Директорка на Државниот Инспекторат за Животна Средина.

 a.petrovska@sei.gov.mk

тел: 070 324-834

 

Хусни Тачи

Раководител на сектор- Главен инспектор- Сектор за инспекциски надзор во животна средина и природата.

h.thaci@sei.gov.mk

тел: +38976 455 448

 

Пејо Кировски

Раководител на одделение- Виш инспектор за животна средина, Подрачно одделение за инспекциски надзор во животната средина и природата за Скопски регион.

p.kirovski@sei.gov.mk

тел: +38976 446 764

 

Лидија Зафировска

Раководител на сектор за водостопанска инспекција.

l.zafirovska@sei.gov.mk

тел: +38976 445 940

 

Дарко Блинков

 

Раководител за аналитика, меѓународна соработка и проекти во животната средина, Сектор за координација  на работата на ДИЖС.

d.blinkov@sei.gov.mk

тел: +389 75404410

 

М-р Зоран Димовски

 

Подрачно одделение за инспекциски надзор во животната средина-Пелагониски и Југозападен регион

тел: +38976 446 256
 

 

 

 

 

 

     

 

Нашите канцеларии се наоѓаат во просториите на Генералниот Инспекторат за животна средина, на следнава адреса:
 
Државен Инспекторат за животна средина Палата "Емануел Чучков", Ул.Павел Шатев бр.2, 5ти спрат 
 
Zyret tona gjinden ne hapësirat e përgjithsme të Inspektoratit të mjedisit Jetsorë, në adresën vijuese :
 
Inspektorati shtetëror i Mjedisit Jetësor Palati Emanuel Cuckov, rr. Pavel Shatev nr.2 kati i 5.
 
Кликнете тука за да ја видите мапата со локацијата
 
 
 
 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
Методите на една од двете лаборатории што мереа во Пејпар Мил не се прифатливи
16.01.2021

Државниот инспекторат за животна средина ја информира јавноста дека наредбата за забрана на корис ...

Државниот инспекторат за животна средина нареди Пејпар Мил да работи на плин
06.01.2021

По мерењата на емисиите од 30-ти декември 2020 година, повторно се утврди надминување на гранични ...

Акција на ДИЖС на опожарени стрништа во Кочанско
31.12.2020

Во акција на ден 30.12.2020 година, државен инспектор за животна средина и инспектор за земјоделс ...

Две лаборатории мереа загадување на оџакот во Пејпер Мил во присуство на инспектор
31.12.2020

Инспектори на Државниот инспекторат за животна средина, на ден 30.12.2020 година, извршија надзор ...

Државниот инспекторат за животна средина нема да дозволи Пејпер Мил да загадува
28.12.2020
Вонреден инспекциски надзор на депонијата во Визбегово по претставки од граѓани
24.12.2020

По претставки од граѓани, Државниот инспекторат за животна средина, на 23-ти декември, изврши вон ...