ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР
 
Твининг Програма
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
Документи и линкови
 

Овде може да најдете серија на корисни документи и линкови за поддршка на инспекцијата во животната средина и спроведување на активностите.

Документите прикажани подолу имаат и верзија на англиски јазик. Овие верзии можете да ги најдете во англиската верзија на оваа интернет страница.

1. Упатства

2. Листи за проверка

3. Други релевантни документи од Твининг проектот

4. Други корисни линкови и референтни документи

Информации за БРЕФовите и за НДТ:

Инспекциски Cовет

Поврзани проекти:

Меѓународни мрежи и спроведување на законот за животна средина (на англиски јазик):

Во однос на ЕУ проекти и потенцијални финансирања, ве молиме проверете:

Партнери во Твининг проектот:

Други  организации кои обезбедуваат експертиза за имплементација на проектот:

 
 
 
 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА БР.381/2018 ГОДИНА
10.06.2019

ОДЛУКИ ОД ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА БР.381/2018 ГОДИНА ...

Свечено затворање на Твининг проектот„ Поддршка на инспекцијата во животната средина и нејзино спроведување на централно и локално ниво„
20.07.2016

На 20 јули, во хотелот Александар Палас, се одржа Свеченото затворање на Твининг проектот за заја ...

Прес-конференција и информативна сесија во Стопанска комора на Македонија
11.07.2016

Во Стопанската комора на Македонија на 11ти јули, 2016 година, беше одршана прес-конференција на ...

Церемонијата за врачување на лиценци на инспекторите
19.05.2016

На 19 мај 2016 година се одржа пригодна свеченост во Домот на АРМ, каде што на инспекторите од си ...

Состанок со претставници на Инспекциски совет
22.04.2016

На 22ри април, 2016 година, се одржа состанок помеѓу претставниците на Твининг проекто ...

Закон за животна средина
29.01.2016

Предлог на Закон за инспекција во животна средина

За повеќе информации консултирајте ја ...