ПРИЈАВИ ЗА ДИЖС ЗАКОНИ НОВОСТИ ПРОЕКТИ ИЗВЕШТАИ ПРОГРАМА ИНДУСТРИИ МЕДИА ЦЕНТАР КОНТАКТ/ЛОКАЦИЈА
 
Твининг Програма
Регистар на субјекти на надзор и инспекциски извештаи
Слободен пристап до информации од јавен карактер
Што значи инспекција во животната средина и нејзино спроведување?
Околу проектот
Активности поврзани за проектот
Спроведување на законите за животна средина во ЕУ
Документи и линкови
Media Галерија
Контакти/Локација
Логирање на Basecamp
 
 
 
 
Новости и активности поврзани за проектот
 
1.3.1: Оценка на потребите за обука. Започнување на изработка на програма за обука
 
 
1.3.2: Изработка на програма за обука. Подготовка на материјали за обука.
 
 
1.3.3: Подготовка на материјали поврзани со обуките
 
 
1.3.4: Обука за индустриски процеси за регионите Полог и Скопје и Североисточен и Источен регион
 
 
1.3.5: Обуки за индустриски процеси за Пелагонија регионот и Југозападниот регион и Вардар регионот и Југоисточниот регион
 
 
1.3.6: Обука за заеднички интегрирани инспекции во животната средина, за скопскиот и полошкиот регион
 
 
1.3.7: Обука 1 за вештини, мрежно работење и градење на тим
 
 
1.3.8: Обука 2 за вештини, мрежно работење и градење на тим
 
 
1.3.9: Завршни работилници: Мрежа на инспектори за животна средина, проектни материјали и теми за наредни активности
 
 
 
НОВОСТИ И АКТИВНОСТИ
 
(ВИДЕО) Акциска контрола на 100 отпади, во повеќе од половината утврдени неправилности
17.2.2022

(ВИДЕО)

Инспекциските постапки на Државниот инспекторат даваат позитивни и охрабрувачки резултати
03.4.2021

Инспекциските постапки даваат резултат: 
✅ вградени се филтри во Пејпар Мил
...

Отстранета бетонската база што го загадуваше с. Ржаничино и околината
01.4.2021

Инспектор од Државниот инспекторат за животна средина по претставка на граѓани и на барање на опш ...

Истрага за загадување и угинување на жив свет во Дебарско езеро
23.3.2021

На 20-ти март до надлежен државен инспектор за животна средина со седиште во Гостивар беше достав ...

Забрана за работа на асфалтна база во Куманово заради прекумерно загадување на воздухот
16.3.2021

Државниот инспекторат за животна средина на 5-ти март изврши вонреден надзор на асфалтната база К ...

Казни за горење трска и насипување земја на струшкото крајбрежје
13.3.2021

Инспектор од Државен инспекторат за животна средина, по дојава на Министерство за внатрешни работ ...